Grillaaminen parvekkeella – Säännöt

Grillaa parvekkeella

Grillaaminen parvekkeella kasvaa suosiotaan. Ulkona tapahtuva toiminta vaikuttaa vaivattomalta, mutta säännöt ja määräykset voivat yllättää monet. Tutustutaanpa siis tarkemmin grillaamiseen parvekkeella.

Saa grillaaminen parvekkeella?

Se, saako parvekkeella grillata vai ei, riippuu useista tekijöistä. Ruotsissa ei tosiaankaan ole suoria lakeja tästä asiasta, jotka koskevat kaikkia parvekkeella grillata haluavia henkilöitä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että voit tehdä mitä haluat. Asunto-osakeyhtiö tai vuokranantaja nimittäin asettaa säännöt ja päättää, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei.

Saadaksesi vastauksen kysymykseen siitä, saako parvekkeella grillata, sinun on yksinkertaisesti mentävä vuokranantajasi tai asunto-osakeyhtiösi puheille ja esitettävä kysymys. On harvinaista, että olisi täysi kielto, mutta usein grillauksen hiilillä tai kaasulla on kielletty turvallisuusriskien vuoksi. Savu ja ruoan tuoksu saattavat myös häiritä naapureita riippuen siitä, missä kerroksessa asut ja missä parvekkeesi sijaitsee.

Käytä sähkögrilliä parvekkeella

Vaikka hiiligrillin käyttö parvekkeella olisi kiellettyä, pienemmän kaasugrillin tai sähkögrillin käyttö voi olla mahdollista. Koska ne lämmitetään sähköllä tai kaasulla, palovaara vähenee, ja naapurit eivät joudu kärsimään samasta määrästä savua ja nokipölyä. Sähkögrillin käytössä on monia etuja, erityisesti sinulle, joka asut parvekkeella. Koska avotulta ei tarvita, kuten hiili- tai kaasugrillissä, voit grillata ympäri vuoden, vaikka kuntasi olisi asettanut tulen tekemisen kiellon kuivina kausina.

Lämpötilan säätäminen ruoan mukaan on nopeaa ja helppoa, toisin kuin hiilillä tai briketeillä. Savu on myös huomattavasti vähäisempää sähkögrillissä verrattuna hiiligrilliin. Siksi ei ole epätavallista, että sähkögrillit ovat sallittuja parvekkeella, mutta mikään muu ei.

Kaasugrilli parvekkeella

Jos sinulla on lupa grillata parvekkeella, mutta et halua käyttää sähkögrilliä, kaasu on hyvä vaihtoehto. Kaasugrillillä voit säätää liekkiä helposti tarpeidesi mukaan, melkein yhtä nopeasti ja helposti kuin sähköllä.

Kaasulla grillattaessa savua ei synny samalla tavalla kuin hiilillä ja briketeillä. Naapureillesi tulee siten miellyttävämpi kokemus, kun he eivät joudu joka kerta kärsimään savusta grillatessasi. Parvekkeelle sopii myös hyvin pieni kaasugrilli, jos sinulla on hieman vähemmän tilaa. Esimerkiksi voimme suositella Sahara X250 PRO:ta, joka on pieni, kätevä mutta tehokas kaasugrilli ja sopii erittäin hyvin parvekkeelle. Jos haluat vielä pienemmän mallin, voimme suositella yhtä kannettavista grilleistämme, jotka sopivat yhtä hyvin leirintään kuin parvekkeellekin.

Muista naapurisopu

Vaikka parvekkeella grillauksen saaminen olisi täysin sallittua, on hyvä ottaa huomioon naapurit. Ei ole aina mukavaa, jos savupilvi grillistä pääsee sisään asuntoon. Vaikka sähkö- ja kaasugrillit eivät häiritse samalla tavalla, ne luovat kuitenkin ruoan tuoksua, jonka jotkut voivat kokea häiritsevänä. Siksi on aina parasta keskustella naapureiden kanssa ennen grillaamista, jotta he tietävät siitä etukäteen.

Grillaaminen parvekkeella: Vaihtoehtoiset ratkaisut grillauskieltoon

Jos et voi grillata parvekkeella siellä, missä asut, valitettavasti tilanteelle ei juurikaan voi tehdä mitään. On kuitenkin olemassa kannettavia grillejä, joita voit ottaa mukaasi pihalle, mikä mahdollistaa helpon grillauksen ja sen jälkeen grillin sisälle siirtämisen.

Suosittuja artikkeleita

Grillaa parvekkeella
Grillit
heatnordic.fi

Grillaaminen parvekkeella – Säännöt

Grillaaminen parvekkeella kasvaa suosiotaan. Ulkona tapahtuva toiminta vaikuttaa vaivattomalta, mutta säännöt ja määräykset voivat yllättää monet. Tutustutaanpa siis tarkemmin grillaamiseen parvekkeella. Saa grillaaminen parvekkeella? Se, saako parvekkeella grillata vai ei, riippuu useista tekijöistä. Ruotsissa ei tosiaankaan ole suoria lakeja tästä

Lue lisää »
Sahara-grilli grillin suojapeite takapihalla
Grillit
heatnordic.fi

Siksi tarvitset grillin suojapeite

Monille suomalaiselle ulkogrillailu on yksi kesän ehdottomista parhaista puolista. Mikään ei voita täydellistä grillattua illallista aurinkoisena kesäiltana. Nykyään kaasugrilli on tullut yhä suositummaksi suomalaisten grilliharrastajien keskuudessa. Kaasulla lämpötila nousee nopeasti ja sitä on helppo säätää, mikä on paljon vaikeampaa hiilipolttoaineilla.

Lue lisää »
3 grillitarvikkeet ripustettu grillin kylkeen
Grillit
heatnordic.fi

Vinkkejä – 10 grillitarvikkeet

Grillitarvikkeet ovat monipuolisia ja hyödyllisiä välineitä grillaamiseen. Tietysti tarpeesi voivat vaihdella, joten tässä esittelemme 10 suosituinta vaihtoehtoa. Hauskoilla ja älykkäillä grillitarvikkeilla voit tehostaa grillauskokemustasi ja saavuttaa monipuolisempia lopputuloksia. Löydät varmasti sopivan grillitarvikkeen valikoimastamme! Savulaatikko Savulaatikko antaa enemmän makua ruokaan ja

Lue lisää »
Pizzakivi kaasugrillissä
Grillit
heatnordic.fi

Grillaa pizza pizzakivi päällä

Leipomalla pizzaa kotona kätevän pizzakivi avulla varmasti tulet olemaan äärimmäisen suosittu ystävien ja perheen keskuudessa! Voit siirtää ruoanlaittoa ulos käyttämällä pizzakiviä grillissä, mutta et tarvitse antaa vuodenaikojen rajoittaa sinua. Ihanan grillatun pizzan kanssa kotona oleminen pizzakiven avulla tulee vielä viihtyisämmäksi,

Lue lisää »