Vinkkejä – 10 grillitarvikkeet

3 grillitarvikkeet ripustettu grillin kylkeen

Grillitarvikkeet ovat monipuolisia ja hyödyllisiä välineitä grillaamiseen. Tietysti tarpeesi voivat vaihdella, joten tässä esittelemme 10 suosituinta vaihtoehtoa. Hauskoilla ja älykkäillä grillitarvikkeilla voit tehostaa grillauskokemustasi ja saavuttaa monipuolisempia lopputuloksia. Löydät varmasti sopivan grillitarvikkeen valikoimastamme!

Savulaatikko

Savulaatikko antaa enemmän makua ruokaan ja sitä voi käyttää sekä hiiligrilleissä että kaasugrilleissä. Voit käyttää puruja, joilla on tiettyjä aromeja, antamaan ruoalle luonteenomaista makua, ja tässä hickory on klassinen esimerkki. Aloita pienellä määrällä puruja ja kokeile sitten löytääksesi suosikkisi. Sekä kala että liha voidaan savustaa savulaatikossa.

Digitaalinen paistomittari

Ruoan lämpötila on tärkeä hyvän lopputuloksen saamiseksi. Kanaa ja porsasta paistaessasi lihan on saavutettava tietty lämpötila. Naudanlihan kohdalla voit itse päättää, haluatko lihan mediumin, kypsän vai raakana. Digitaalinen paistomittari helpottaa kypsentämistä paljon, koska sinulla on vastaanotin, josta voit nähdä lämpötilan. Se helpottaa huomattavasti ja mahdollistaa sen, että voit helposti tarkkailla lihaa usein.

Pizzakivi

Pizzakivellä grillissä saat saman maun kuin kun kiviuunissa paistat pizzan. Saat tasaisen lämmönjakautumisen ja rapean, herkullisen pohjan. Herätä kokeilunhalusi ja yritä tehdä oikeaa italialaista pizzaa grillissä! Lue mielellään oppaamme siitä, kuinka valmistat grillissä pizzaa pizzakiven avulla.

Rotisserie

Jos sinua usein houkuttelee grillattu kana, kuten kaupasta valmiina ostettava grillattu kana, voit investoida rotisseriin grilliin. Kanaa tai paistia pyörittämällä saat tasaisen lämmönjakautumisen ja grillipinnan koko lihapalan ympärille

Grillipannu

Grillipannulla voit tehdä paljon muutakin kuin vain grillata makkaraa grillissä. Se antaa sinulle mahdollisuuden tehdä lettuja ja paljon muuta. Voit käyttää sitä myös sipulin paistamiseen tai katkarapujen paistamiseen. Vain mielikuvitus asettaa rajat!

Grillimuotti

Jos haluat grillata pienempiä vihanneksia tai muuta, mikä helposti putoaa ritilöiden väliin, grillimuotti on järkevä investointi. Usein muodot ovat erittäin tyylikkäitä suunnittelussa, jotta voit käyttää niitä myös tarjoilualustoina. On täydellistä voida vain asettaa muotti pöydälle, kun kypsennys on valmis.

Grilliverkko

Grilliverkkoa käytetään usein, kun on aika grillata kalaa. Kala kääntyy helposti rikkomatta, mikä muuten on yleistä juuri kalalle, joka helposti murenee ja hajoaa. Grilliverkkoja on saatavana useissa eri kooissa ja malleissa riippuen siitä, minkä tyyppistä kalaa haluat grillata. Niitä on myös hyvä käyttää, kun otat savulaatikon esiin savustaaksesi kalaa.

Metalliset grillitikut

Metallitikkujen edut ovat moninaiset. Ne ovat ympäristöystävällisiä, koska voit käyttää niitä useita kertoja ja pestä niitä käytön välillä. Lisäksi niillä on usein muotoilu, joka pitää ruoan tiukasti paikoillaan ja seuraa mukana, kun käännät tikkuja. Vältät siten ärsyttävän hetken, jolloin ruoka pyörii, kun käännät tikkuja.

Teräksinen grilliharja

Jotta voit helposti puhdistaa grillin, erityisesti ritilän, tarvitset kunnollisen grilliharjan. Ne ovat yleensä ruostumatonta terästä, ja tässä on hyvä sijoittaa laatuun. Kolmionmuotoinen grilliharja tekee koko ritilän puhdistamisesta helppoa, mukaan lukien reunat ja eri kulmat.

Nahkainen esiliina

Sinä, joka haluat näyttää tyylikkäältä grillatessa, mutta haluat välttää vaatteiden roiskumista rasvasta ja marinadista, voit investoida tyylikkääseen esiliinaan. Tukeva nahkaesiliina on yksi hauskimmista grillilisävarusteista, jotka ovat myös kestäviä ja kestävät pitkään. Se varmasti asettaa tyylisi, kun kutsut ystäviäsi nauttimaan ihanasta grilli-illasta puutarhassa!

Suosittuja artikkeleita

Grillaa parvekkeella
Grillit
heatnordic.fi

Grillaaminen parvekkeella – Säännöt

Grillaaminen parvekkeella kasvaa suosiotaan. Ulkona tapahtuva toiminta vaikuttaa vaivattomalta, mutta säännöt ja määräykset voivat yllättää monet. Tutustutaanpa siis tarkemmin grillaamiseen parvekkeella. Saa grillaaminen parvekkeella? Se, saako parvekkeella grillata vai ei, riippuu useista tekijöistä. Ruotsissa ei tosiaankaan ole suoria lakeja tästä

Lue lisää »
Sahara-grilli grillin suojapeite takapihalla
Grillit
heatnordic.fi

Siksi tarvitset grillin suojapeite

Monille suomalaiselle ulkogrillailu on yksi kesän ehdottomista parhaista puolista. Mikään ei voita täydellistä grillattua illallista aurinkoisena kesäiltana. Nykyään kaasugrilli on tullut yhä suositummaksi suomalaisten grilliharrastajien keskuudessa. Kaasulla lämpötila nousee nopeasti ja sitä on helppo säätää, mikä on paljon vaikeampaa hiilipolttoaineilla.

Lue lisää »
3 grillitarvikkeet ripustettu grillin kylkeen
Grillit
heatnordic.fi

Vinkkejä – 10 grillitarvikkeet

Grillitarvikkeet ovat monipuolisia ja hyödyllisiä välineitä grillaamiseen. Tietysti tarpeesi voivat vaihdella, joten tässä esittelemme 10 suosituinta vaihtoehtoa. Hauskoilla ja älykkäillä grillitarvikkeilla voit tehostaa grillauskokemustasi ja saavuttaa monipuolisempia lopputuloksia. Löydät varmasti sopivan grillitarvikkeen valikoimastamme! Savulaatikko Savulaatikko antaa enemmän makua ruokaan ja

Lue lisää »
Pizzakivi kaasugrillissä
Grillit
heatnordic.fi

Grillaa pizza pizzakivi päällä

Leipomalla pizzaa kotona kätevän pizzakivi avulla varmasti tulet olemaan äärimmäisen suosittu ystävien ja perheen keskuudessa! Voit siirtää ruoanlaittoa ulos käyttämällä pizzakiviä grillissä, mutta et tarvitse antaa vuodenaikojen rajoittaa sinua. Ihanan grillatun pizzan kanssa kotona oleminen pizzakiven avulla tulee vielä viihtyisämmäksi,

Lue lisää »