Grillaa pizza pizzakivi päällä

Pizzakivi kaasugrillissä

Leipomalla pizzaa kotona kätevän pizzakivi avulla varmasti tulet olemaan äärimmäisen suosittu ystävien ja perheen keskuudessa! Voit siirtää ruoanlaittoa ulos käyttämällä pizzakiviä grillissä, mutta et tarvitse antaa vuodenaikojen rajoittaa sinua. Ihanan grillatun pizzan kanssa kotona oleminen pizzakiven avulla tulee vielä viihtyisämmäksi, ja ruoasta tulee luonnollinen kokoontumispaikka.

Valitse pizzakivi oikein

Kun hankit pizzakivi, on hyvä ottaa huomioon millainen grilli sinulla on ja millaista pizzakiveä mieluiten haluat käyttää. Täältä Heatnordic.fi:stä löydät useita erilaisia malleja. Suosittelemme erityisesti pyöreää pizzakiveä, joka sopii parhaiten Sahara Grilliemme kanssa.

Valmistelut pizzan valmistukseen grillissä

Pizzaa voi grillata pizzakivi päällä, oli sitten kyseessä hiiligrilli, kaasugrilli tai sähkögrilli. Menetelmä voi kuitenkin hieman vaihdella, ja se on pääasiassa helpompaa kaasugrillissä, koska voit helpommin hallita lämpötilaa kuin esimerkiksi hiiligrillissä. Tärkeintä on kuitenkin aina saavuttaa mahdollisimman korkea lämpötila kypsennyksen aikana.

Herkullisempaa kuin pizzeriassa

Grillin pizzakivellä saat herkullisemman pizzan kuin ravintolassa syödessäsi. Grillattu pizza on ihanan rapea, koska korkea lämpötila auttaa poistamaan kosteutta taikinasta. Lyhyt kypsennysaika tekee siitä myös helppoa valmistaa arkisin. Grillattu pizza todennäköisesti tulee nopeasti perheesi ja ystäviesi uudeksi suosikkiruoaksi.

Valmistelut

Ennen pizzan laittamista grilliin on tärkeää tehdä hieman valmisteluja. Tärkeintä on tehdä pizzataikina. Sen tekeminen on melko helppoa, ja on runsaasti esimerkkejä pizzataikina-resepteistä, jotka valmistuvat vain 30-40 minuutissa, sisältäen kohotusajan. Suosittelemme kuitenkin aina antamaan taikinan kohota yön yli jääkaapissa saadaksesi todella täydellisen pizzataikinan.

Grillaa pizza kaasugrillissä tai sähkögrillissä pizzakiven avulla

Pizzan grillaaminen pizzakiven päällä kaasugrillissä eroaa pizzan grillaamisesta hiiligrillissä. Tässä valmistus alkaa heti, kun asetat pizzan grilliin. Siksi myös tällaisessa grillauksessa on hyvä asettaa pizzakivi grilliin noin 10 minuuttia ennen kuin grilli saavuttaa halutun lämpötilan. Sen jälkeen voit lisätä lämpöä asteittain.

Kun lämpötila saavuttaa 300 astetta, on aika laittaa valmistettu pizza grilliin pizzalapiolla. Heti kun pizza on grillissä, on aika sammuttaa poltin, joka on suoraan pizzakiven alla, muuten pizza voi palaa pohjasta. Nyt voit sulkea kannen ja jättää pizzan grilliin, tässäkin noin 10–15 minuuttia.

Muista pizzakiven käyttöohjeet

Ota tavaksi aina puhdistaa grilli, pizzakivi ja muut tarvikkeet mukana tulevien ohjeiden mukaisesti, niin ne kestävät pidempään ja ruoanlaitto on hygieenisempää.

VINKKI!

Jos haluat vielä paremman tunnelman pizzan valmistamiseen. Tsekkaa silloin pizzauunit, joissa voit leipoa pizzaa kuin oikea ammattilainen!

Suosittuja artikkeleita

Grillaa parvekkeella
Grillit
heatnordic.fi

Grillaaminen parvekkeella – Säännöt

Grillaaminen parvekkeella kasvaa suosiotaan. Ulkona tapahtuva toiminta vaikuttaa vaivattomalta, mutta säännöt ja määräykset voivat yllättää monet. Tutustutaanpa siis tarkemmin grillaamiseen parvekkeella. Saa grillaaminen parvekkeella? Se, saako parvekkeella grillata vai ei, riippuu useista tekijöistä. Ruotsissa ei tosiaankaan ole suoria lakeja tästä

Lue lisää »
Sahara-grilli grillin suojapeite takapihalla
Grillit
heatnordic.fi

Siksi tarvitset grillin suojapeite

Monille suomalaiselle ulkogrillailu on yksi kesän ehdottomista parhaista puolista. Mikään ei voita täydellistä grillattua illallista aurinkoisena kesäiltana. Nykyään kaasugrilli on tullut yhä suositummaksi suomalaisten grilliharrastajien keskuudessa. Kaasulla lämpötila nousee nopeasti ja sitä on helppo säätää, mikä on paljon vaikeampaa hiilipolttoaineilla.

Lue lisää »
3 grillitarvikkeet ripustettu grillin kylkeen
Grillit
heatnordic.fi

Vinkkejä – 10 grillitarvikkeet

Grillitarvikkeet ovat monipuolisia ja hyödyllisiä välineitä grillaamiseen. Tietysti tarpeesi voivat vaihdella, joten tässä esittelemme 10 suosituinta vaihtoehtoa. Hauskoilla ja älykkäillä grillitarvikkeilla voit tehostaa grillauskokemustasi ja saavuttaa monipuolisempia lopputuloksia. Löydät varmasti sopivan grillitarvikkeen valikoimastamme! Savulaatikko Savulaatikko antaa enemmän makua ruokaan ja

Lue lisää »
Pizzakivi kaasugrillissä
Grillit
heatnordic.fi

Grillaa pizza pizzakivi päällä

Leipomalla pizzaa kotona kätevän pizzakivi avulla varmasti tulet olemaan äärimmäisen suosittu ystävien ja perheen keskuudessa! Voit siirtää ruoanlaittoa ulos käyttämällä pizzakiviä grillissä, mutta et tarvitse antaa vuodenaikojen rajoittaa sinua. Ihanan grillatun pizzan kanssa kotona oleminen pizzakiven avulla tulee vielä viihtyisämmäksi,

Lue lisää »