Leipomalla pizzaa kotona kätevän pizzakivi avulla varmasti tulet olemaan äärimmäisen suosittu ystävien ja perheen keskuudessa! Voit siirtää ruoanlaittoa ulos käyttämällä pizzakiviä grillissä, mutta et tarvitse antaa vuodenaikojen rajoittaa sinua. Ihanan grillatun pizzan kanssa kotona oleminen pizzakiven avulla tulee vielä viihtyisämmäksi, ja ruoasta tulee luonnollinen kokoontumispaikka.
Valitse pizzakivi oikein
Kun hankit pizzakivi, on hyvä ottaa huomioon millainen grilli sinulla on ja millaista pizzakiveä mieluiten haluat käyttää. Täältä Heatnordic.fi:stä löydät useita erilaisia malleja. Suosittelemme erityisesti pyöreää pizzakiveä, joka sopii parhaiten Sahara Grilliemme kanssa.
Valmistelut pizzan valmistukseen grillissä
Pizzaa voi grillata pizzakivi päällä, oli sitten kyseessä hiiligrilli, kaasugrilli tai sähkögrilli. Menetelmä voi kuitenkin hieman vaihdella, ja se on pääasiassa helpompaa kaasugrillissä, koska voit helpommin hallita lämpötilaa kuin esimerkiksi hiiligrillissä. Tärkeintä on kuitenkin aina saavuttaa mahdollisimman korkea lämpötila kypsennyksen aikana.
Herkullisempaa kuin pizzeriassa
Grillin pizzakivellä saat herkullisemman pizzan kuin ravintolassa syödessäsi. Grillattu pizza on ihanan rapea, koska korkea lämpötila auttaa poistamaan kosteutta taikinasta. Lyhyt kypsennysaika tekee siitä myös helppoa valmistaa arkisin. Grillattu pizza todennäköisesti tulee nopeasti perheesi ja ystäviesi uudeksi suosikkiruoaksi.
Valmistelut
Ennen pizzan laittamista grilliin on tärkeää tehdä hieman valmisteluja. Tärkeintä on tehdä pizzataikina. Sen tekeminen on melko helppoa, ja on runsaasti esimerkkejä pizzataikina-resepteistä, jotka valmistuvat vain 30-40 minuutissa, sisältäen kohotusajan. Suosittelemme kuitenkin aina antamaan taikinan kohota yön yli jääkaapissa saadaksesi todella täydellisen pizzataikinan.
Grillaa pizza kaasugrillissä tai sähkögrillissä pizzakiven avulla
Pizzan grillaaminen pizzakiven päällä kaasugrillissä eroaa pizzan grillaamisesta hiiligrillissä. Tässä valmistus alkaa heti, kun asetat pizzan grilliin. Siksi myös tällaisessa grillauksessa on hyvä asettaa pizzakivi grilliin noin 10 minuuttia ennen kuin grilli saavuttaa halutun lämpötilan. Sen jälkeen voit lisätä lämpöä asteittain.
Kun lämpötila saavuttaa 300 astetta, on aika laittaa valmistettu pizza grilliin pizzalapiolla. Heti kun pizza on grillissä, on aika sammuttaa poltin, joka on suoraan pizzakiven alla, muuten pizza voi palaa pohjasta. Nyt voit sulkea kannen ja jättää pizzan grilliin, tässäkin noin 10–15 minuuttia.
Muista pizzakiven käyttöohjeet
Ota tavaksi aina puhdistaa grilli, pizzakivi ja muut tarvikkeet mukana tulevien ohjeiden mukaisesti, niin ne kestävät pidempään ja ruoanlaitto on hygieenisempää.
VINKKI!
Jos haluat vielä paremman tunnelman pizzan valmistamiseen. Tsekkaa silloin pizzauunit, joissa voit leipoa pizzaa kuin oikea ammattilainen!
-
Pizzakivi Sahara29.90 €