Grillin talvisäilytys

Grillaaminen on monille rakas ja vakiintunut harrastus keväällä ja kesällä. Kun grillikausi lopulta päättyy, on aika laittaa grilli ja muu varustus talvisäilytykseen. Vaikka jotkut grillavat ympäri vuoden, useimmat silti mieluummin laittavat grillin talvisäilytykseen.

Tässä vastaamme yleisiin kysymyksiin ja annamme sinulle muutamia hyviä neuvoja siitä, miten voit parhaiten säilyttää grilliä talvella. Noudattamalla vinkkejämme pidät grillin hyvässä kunnossa ja pidentät myös sen käyttöikää.

Säilytä kaasugrilli talvella

On muutamia asioita, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ja tehdä ennen kaasugrillin talvisäilytystä. Säilyttämällä grilliä parhaalla mahdollisella tavalla voit ottaa sen jälleen käyttöön keväällä ja todeta, että se on yhtä hyvässä kunnossa kuin kun laitoit sen talvisäilytykseen tai peitit sen grillipeitteellä.

Puhdista grilli

Ensinnäkin on tärkeää puhdistaa se perusteellisesti. Puhdistamalla se ruoantähteistä, rasvasta, oksista, lehdistä ja muusta roskasta vältät homeen muodostumisen. On myös vähemmän riskiä, että erilaiset tuholaiset pääsevät grilliin etsimään ruokaa.

Poistamalla likaa ja samalla pyyhkimällä kaikki huolellisesti, vähennät myös ruosteen riskiä. Jos annat grillin seisoa kosteana, ruosteen riski nimittäin kasvaa. On hyvä muistaa, että ruostumattomat teräsgrillit hyötyvät myös peittämisestä ja pyyhkimisestä.

Voit tutustua oppaaseemme siitä, miten puhdistat grillin parhaiten valmistautuaksesi siihen talvea varten.

Tee perusteellinen tarkastus

Kun olet puhdistanut grillin, suosittelemme voimakkaasti tekemään sille perusteellisen tarkastuksen. Tarkista mahdolliset vauriot ja viat ja korjaa ne mahdollisimman pian. Kylmä sää voi nimittäin pahentaa vahinkoa, mikä voi johtaa vielä suurempiin ongelmiin, kun otat grillin esiin seuraavan kauden avaukseen.

Irrota kaasusäiliö ja sähkötekniikka

Tarkastuksen jälkeen on aika irrottaa kaasupullo ja kaikki mahdollinen sähkötekniikka. Jos grilli on sisätiloissa talvella, kaasupullo tulisi mieluiten säilyttää ulkona turvallisuuden vuoksi. Jos grilli on ulkona, voit jättää putken paikoilleen, mutta varmista, että kaasun syöttö on suljettu kiertämällä venttiili kunnolla kiinni.

Vähentääksesi vaurioitumisen riskiä, sinun tulisi myös poistaa letku ja säädin. Samalla voit tarkistaa, ettei ole vuotoja suorittamalla kaasuvuototestin ja etsimällä halkeamia.

Peitä grilli hyvällä grillipeitteellä

Viimeisenä muttei vähäisimpänä suosittelemme, että peität grillin hyvällä grillipeitteellä. Jos se seisoo ulkona, sinun tulee ehdottomasti tehdä niin suojatakseen sen säältä ja tuulelta. Jos mahdollista, suosittelemme sijoittamaan sen kylmään autotalliin tai vastaavaan. Jos se ei ole mahdollista, suosittelemme ainakin saattamaan sen sisätiloihin välttääksesi lumikerrostumisen sen päälle talven aikana, ja että se seisoo kuivalla alustalla, kuten terassilla tai kivetyksellä. Jos se esimerkiksi seisoo kostealla nurmikolla, se lisää riskiä sille, että kosteutta kertyy grillipeitteen alle.

Yleisiä kysymyksiä kaasugrillin talvisäilytyksestä

Onko pakko säilyttää kaasugrilliä talvella?

Jotkut haluavat grillata ympäri vuoden. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse poistaa ja säilyttää grilliä talvella, mutta sinun tulee silti suojata se säältä ja tuulelta hyvällä peitteellä.

Voinko säilyttää kaasugrillin ulkona talvella?

Voit mainiosti säilyttää kaasugrillin ulkona talvella, jos käytät korkealaatuista grillipeitettä ja mieluiten säilytät sen katoksen alla.

Mitä teen kaasupullolle talvella?

Jos grilli on ulkona, voit jättää kaasupullon paikoilleen. Jos säädät grillin sisälle, sinun tulisi irrottaa pullo ja mieluiten säilyttää se ulkona.

Suosittuja artikkeleita

Grillaa parvekkeella
Grillit
heatnordic.fi

Grillaaminen parvekkeella – Säännöt

Grillaaminen parvekkeella kasvaa suosiotaan. Ulkona tapahtuva toiminta vaikuttaa vaivattomalta, mutta säännöt ja määräykset voivat yllättää monet. Tutustutaanpa siis tarkemmin grillaamiseen parvekkeella. Saa grillaaminen parvekkeella? Se, saako parvekkeella grillata vai ei, riippuu useista tekijöistä. Ruotsissa ei tosiaankaan ole suoria lakeja tästä

Lue lisää »
Sahara-grilli grillin suojapeite takapihalla
Grillit
heatnordic.fi

Siksi tarvitset grillin suojapeite

Monille suomalaiselle ulkogrillailu on yksi kesän ehdottomista parhaista puolista. Mikään ei voita täydellistä grillattua illallista aurinkoisena kesäiltana. Nykyään kaasugrilli on tullut yhä suositummaksi suomalaisten grilliharrastajien keskuudessa. Kaasulla lämpötila nousee nopeasti ja sitä on helppo säätää, mikä on paljon vaikeampaa hiilipolttoaineilla.

Lue lisää »
3 grillitarvikkeet ripustettu grillin kylkeen
Grillit
heatnordic.fi

Vinkkejä – 10 grillitarvikkeet

Grillitarvikkeet ovat monipuolisia ja hyödyllisiä välineitä grillaamiseen. Tietysti tarpeesi voivat vaihdella, joten tässä esittelemme 10 suosituinta vaihtoehtoa. Hauskoilla ja älykkäillä grillitarvikkeilla voit tehostaa grillauskokemustasi ja saavuttaa monipuolisempia lopputuloksia. Löydät varmasti sopivan grillitarvikkeen valikoimastamme! Savulaatikko Savulaatikko antaa enemmän makua ruokaan ja

Lue lisää »
Pizzakivi kaasugrillissä
Grillit
heatnordic.fi

Grillaa pizza pizzakivi päällä

Leipomalla pizzaa kotona kätevän pizzakivi avulla varmasti tulet olemaan äärimmäisen suosittu ystävien ja perheen keskuudessa! Voit siirtää ruoanlaittoa ulos käyttämällä pizzakiviä grillissä, mutta et tarvitse antaa vuodenaikojen rajoittaa sinua. Ihanan grillatun pizzan kanssa kotona oleminen pizzakiven avulla tulee vielä viihtyisämmäksi,

Lue lisää »