Kaasugrillin sytyttäminen – Näin teet sen turvallisesti

Kaasugrillissä on melko yksinkertainen rakenne, mutta joskus voi tarvita hieman apua, kun on aika sytyttää grilli. Erityisesti aloittelijat tai hiljattain grilliä vaihtaneet voivat hyödyntää tätä vaiheittain etenevää opasta kaasugrillin turvalliseen ja helppoon sytyttämiseen.

Ennen kuin aloitat, varmista, että kaasupullo ja säädin on liitetty oikein. Jos olet epävarma tai et ole vielä tehnyt tätä, voit lukea oppaamme kaasusäätimen asentamisesta.

Kaasugrillin sytyttäminen – Vaihe vaiheelta

Kun olet varmistanut, että kaikki on liitetty oikein, on aika sytyttää kaasugrilli, mikä on helpointa tehdä seuraamalla alla olevia vaiheita.

 1. Avaa grilli
  Avaa kaasugrillin kansi ensin.
 2. Käännä “Off”-asentoon
  Varmista, että kaikki grillin ohjausvipuja on käännetty “Off”-asentoon, jotta kaasua ei pääse ulos.
 3. Avaa kaasupullo
  Käännä kaasupullo “Open”-asentoon, jotta kaasu alkaa täyttää letkua. Huomaat nopeasti, jos jokin vuotaa tai jos jokin ohjausvivuista ei ole “Off”-asennossa kaasun hajun perusteella.
 4. Käynnistä polttimet
  Nyt letkussa on kaasua, ja on aika käynnistää polttimet. Kaasugrilleissä on yleensä kaksi erilaista tapaa sytyttää ne. Toinen niistä on “tulpanappi”, joka sytyttää polttimet erillisen (yleensä punaisen) napin avulla. Toisessa variantissa, jota kutsutaan “piezotuloksi”, polttimet syttyvät automaattisesti, kun väännät grillin ohjausvivun. Kuvataan molemmat tavat alla:
  • Tulpanappi: Kun sytytät kaasugrillin, jossa on tulpanappi, teet sen painamalla ohjausvipua ja kääntämällä sitä vastapäivään maksimiasentoon, samalla kun painat tulpanappia. Kuulet silloin naksahduksen ja polttimien tulisi syttyä. Voit sitten pitää vipua painettuna noin 10-15 sekuntia ennen kuin vapautat sen. Jos liekki sammuu, toista prosessi. Sytytä muut polttimet samalla tavalla.
  • Piezotulokset: Jos kaasugrillissäsi on piezotulokset, siinä ei ole sytytinnappia. Sen sijaan siinä kuuluu napsahdus, kun väännät ohjausvipua “Off”-asennosta. Silloin polttimien tulisi syttyä napsahduksen yhteydessä. Jos ne eivät syty, käänny takaisin “Off”-asentoon ja käännä uudelleen. Muista, että et tarvitse sytyttää kaikkia grillin polttimia joka kerta, jos et tarvitse niitä. Sytytä vain ne polttimet, joita arvelet tarvitsevasi.
 5. Säädä lämpöä
  Kun olet sytyttänyt tarvittavat polttimet, voit sulkea kannen ja säätää lämpöä ohjausvipujen avulla.
 6. Lämmitä grilliä
  Ennen kuin alat laittaa ruokaa grilliin, anna sen lämmetä 5-10 minuuttia kannen ollessa suljettuna.

Mitä teen, jos polttimet eivät syty?

Jos olet yrittänyt sytyttää kaasugrillisi vaiheiden 1–4 mukaan muutaman kerran ja ne eivät vieläkään syty, varmista ensin, että kaasupullosta on kaasua. Haistaako kaasu, kun käännyt vääntimiä, ja onko pullo avattu?

Jos kaasu on läsnä mutta grilli ei silti syty, voit yrittää sytyttää sen tulitikulla tai sytyttimellä. On suositeltavaa käyttää kaasusytytintä tai vastaavaa, jotta voit pitää polttimet ja kätesi erillään. Monilla grilleillä on reikä sivulla, johon voit työntää sytyttimen ilman, että kätesi joutuu grilliin.

Jos tämä ei toimi, on parasta ottaa yhteyttä grillin jälleenmyyjään tai valmistajaan vianmääritystä varten.

Suosittuja artikkeleita

Grillaa parvekkeella
Grillit
heatnordic.fi

Grillaaminen parvekkeella – Säännöt

Grillaaminen parvekkeella kasvaa suosiotaan. Ulkona tapahtuva toiminta vaikuttaa vaivattomalta, mutta säännöt ja määräykset voivat yllättää monet. Tutustutaanpa siis tarkemmin grillaamiseen parvekkeella. Saa grillaaminen parvekkeella? Se, saako parvekkeella grillata vai ei, riippuu useista tekijöistä. Ruotsissa ei tosiaankaan ole suoria lakeja tästä

Lue lisää »
Sahara-grilli grillin suojapeite takapihalla
Grillit
heatnordic.fi

Siksi tarvitset grillin suojapeite

Monille suomalaiselle ulkogrillailu on yksi kesän ehdottomista parhaista puolista. Mikään ei voita täydellistä grillattua illallista aurinkoisena kesäiltana. Nykyään kaasugrilli on tullut yhä suositummaksi suomalaisten grilliharrastajien keskuudessa. Kaasulla lämpötila nousee nopeasti ja sitä on helppo säätää, mikä on paljon vaikeampaa hiilipolttoaineilla.

Lue lisää »
3 grillitarvikkeet ripustettu grillin kylkeen
Grillit
heatnordic.fi

Vinkkejä – 10 grillitarvikkeet

Grillitarvikkeet ovat monipuolisia ja hyödyllisiä välineitä grillaamiseen. Tietysti tarpeesi voivat vaihdella, joten tässä esittelemme 10 suosituinta vaihtoehtoa. Hauskoilla ja älykkäillä grillitarvikkeilla voit tehostaa grillauskokemustasi ja saavuttaa monipuolisempia lopputuloksia. Löydät varmasti sopivan grillitarvikkeen valikoimastamme! Savulaatikko Savulaatikko antaa enemmän makua ruokaan ja

Lue lisää »
Pizzakivi kaasugrillissä
Grillit
heatnordic.fi

Grillaa pizza pizzakivi päällä

Leipomalla pizzaa kotona kätevän pizzakivi avulla varmasti tulet olemaan äärimmäisen suosittu ystävien ja perheen keskuudessa! Voit siirtää ruoanlaittoa ulos käyttämällä pizzakiviä grillissä, mutta et tarvitse antaa vuodenaikojen rajoittaa sinua. Ihanan grillatun pizzan kanssa kotona oleminen pizzakiven avulla tulee vielä viihtyisämmäksi,

Lue lisää »