Puhdista kaasugrilli

Monet välttelevät kaasugrillin puhdistamista, ja joskus puhdistuskertojen välillä voi mennä pitkäänkin aikaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että säännöllinen puhdista kaasugrilli ajoissa tekee siitä helpompaa. Lisäksi puhdas grilli takaa parhaan grillituloksen ja pidemmän käyttöiän.

Mitä useammin grillaat, sitä useammin grilli tarvitsee puhdistusta. On aina hyvä idea tehdä kevyt puhdistus jokaisen käytön jälkeen. Perusteellisemman puhdistuksen voit tehdä noin viiden tai kymmenen grillauskerran välein. Yleensä huomaat, milloin kaasugrillisi tarvitsee puhdistusta. Se nimittäin yleensä kamppailee päästäkseen kunnolla lämpöön, kun liikaa likaa ja rasvaa on kertynyt.

Puhdista kaasugrilli näillä tarvikkeilla

Teimme sinulle mahdollisimman helpon oppaan alla puhdistaaksesi koko grillin parhaalla mahdollisella tavalla.

1. Puhdista grilliritilä kaasugrillistä

Kuten edellä mainittiin, on kaksi tapaa puhdistaa grilliritilä, kevyesti tai perusteellisesti. Kevyt puhdistus tarkoittaa, että laitat grillin päälle korkealla lämmöllä kannen ollessa kiinni, enintään 15 minuutiksi. Se tappaa bakteerit ja polttaa pois ruoan palaset ja rasvan. Voit myös hangata grilliritilää grilliharjalla, kun grilli on jäähtynyt.

Perusteellista puhdistusta varten irrota ensin ritilä. Sitten hangaa se harjalla ja puhdistussienellä, joka on kastettu saippuaveteen. Voit pestä ritilän käsin tai astianpesukoneessa. Jos lika on hyvin pinttynyttä, voit laittaa ritilän ämpäriin saippuaan ja haaleaan veteen ja hangata sitä 15 minuutin kuluttua.

2. Öljyä ritiläsi

Kun olet valmis grilliritilän puhdistamisen kanssa, on tärkeää öljytä se. Öljyllä estät ruoan tarttumisen seuraavaa grillausta varten.

3. Puhdista liekinlevittäjät

Seuraava asia, jonka puhdistat, ovat liekinlevittäjät. Aloita poistamalla ne ensin. Ne voidaan puhdistaa saippualla ja puhdistussienellä. Voit myös pestä ne astianpesukoneessa tai käsin. Kuivaa ne huolellisesti, kun olet valmis.

4. Puhdista polttimet

Myös polttimet puhdistetaan saippualla. Käytä sientä tai pehmeää harjaa. Ole varovainen pyyhkiessäsi pois sekä likaa että rasvaa. Tarkista myös polttimien reiät varmistaaksesi, ettei mikään estä kaasun virtausta.

5. Puhdista tippanaatti

Jos grillissäsi on tippalautanen tai rasvakuppi, sinun tulee poistaa se ja puhdistaa se. Kaavin voi auttaa keräämään rasvan jäämät. Pese sitten saippuavedellä ja sienellä. Kuivaa huolellisesti jälkikäteen.

6. Puhdista grillin pohja

Sinun on myös puhdistettava kaasugrillin pohja. Sieni saippuavedellä on hyvä, mutta saatat tarvita myös kaavin poistaaksesi ruoan jäämät, jotka ovat tarttuneet pohjaan. Ole erityisen huolellinen polttimien alla, missä rasva ja lika kerääntyvät helposti.

7. Puhdista grillin ulkopuoli

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, sinun tulee pyyhkiä grillin ulkopuoli. Liina ja haalea saippuavesi toimivat tähän tarkoitukseen hyvin. Kun olet valmis, grillisi näyttää kiiltävän puhtaalta.

Suosittuja artikkeleita

Grillaa parvekkeella
Grillit
heatnordic.fi

Grillaaminen parvekkeella – Säännöt

Grillaaminen parvekkeella kasvaa suosiotaan. Ulkona tapahtuva toiminta vaikuttaa vaivattomalta, mutta säännöt ja määräykset voivat yllättää monet. Tutustutaanpa siis tarkemmin grillaamiseen parvekkeella. Saa grillaaminen parvekkeella? Se, saako parvekkeella grillata vai ei, riippuu useista tekijöistä. Ruotsissa ei tosiaankaan ole suoria lakeja tästä

Lue lisää »
Sahara-grilli grillin suojapeite takapihalla
Grillit
heatnordic.fi

Siksi tarvitset grillin suojapeite

Monille suomalaiselle ulkogrillailu on yksi kesän ehdottomista parhaista puolista. Mikään ei voita täydellistä grillattua illallista aurinkoisena kesäiltana. Nykyään kaasugrilli on tullut yhä suositummaksi suomalaisten grilliharrastajien keskuudessa. Kaasulla lämpötila nousee nopeasti ja sitä on helppo säätää, mikä on paljon vaikeampaa hiilipolttoaineilla.

Lue lisää »
3 grillitarvikkeet ripustettu grillin kylkeen
Grillit
heatnordic.fi

Vinkkejä – 10 grillitarvikkeet

Grillitarvikkeet ovat monipuolisia ja hyödyllisiä välineitä grillaamiseen. Tietysti tarpeesi voivat vaihdella, joten tässä esittelemme 10 suosituinta vaihtoehtoa. Hauskoilla ja älykkäillä grillitarvikkeilla voit tehostaa grillauskokemustasi ja saavuttaa monipuolisempia lopputuloksia. Löydät varmasti sopivan grillitarvikkeen valikoimastamme! Savulaatikko Savulaatikko antaa enemmän makua ruokaan ja

Lue lisää »
Pizzakivi kaasugrillissä
Grillit
heatnordic.fi

Grillaa pizza pizzakivi päällä

Leipomalla pizzaa kotona kätevän pizzakivi avulla varmasti tulet olemaan äärimmäisen suosittu ystävien ja perheen keskuudessa! Voit siirtää ruoanlaittoa ulos käyttämällä pizzakiviä grillissä, mutta et tarvitse antaa vuodenaikojen rajoittaa sinua. Ihanan grillatun pizzan kanssa kotona oleminen pizzakiven avulla tulee vielä viihtyisämmäksi,

Lue lisää »